Världens godaste brownie!
Ben & Jerry's Superfudge Brownies
Det här är ett recept på lätta och riktigt sega fudge brownies! Det kanske låter motsägelsefullt, men det funkar om du får till det rätt!
110 g mörk choklad
110 g smör
4 stora ägg (rumstempererade)
0,5 tsk salt
5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna 32 x 22 cm och mjöla den lätt.
2. Smält choklad och smör i vattenbad. Låt blandningen kallna till rumstemperatur. Om du har bråttom kan du snabbt kyla ner den i kylskåp, men var försiktig så att den inte stelnar igen.
3. Vispa ägg och salt i en skål tills det blir riktigt fluffigt. Rör gradvis i socker och vaniljsocker. Vänd i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner mjölet, så att det nätt och jämnt blir blandat. (Det är viktigt att blanda i chokladen och mjölet försiktigt, så att smeten blir så fluffig som möjligt.)
4. Häll i smeten i långpannan och släta till ytan. Grädda i ugn i 25 - 30 minuter. Låt svalna i långpannan innan du skär upp i fyrkanter.
Receptet ger 9 stora brownies, ca 10 x 8 cm stora.
- Ur Ben & Jerry's Homemade Ice Cream & Dessert Book av Ben Cohen & Jerry Greenfield (kan beställas från http://www.bokus.com/)
Det här är ett recept på lätta och riktigt sega fudge brownies! Det kanske låter motsägelsefullt, men det funkar om du får till det rätt!
110 g mörk choklad
110 g smör
4 stora ägg (rumstempererade)
0,5 tsk salt
5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna 32 x 22 cm och mjöla den lätt.
2. Smält choklad och smör i vattenbad. Låt blandningen kallna till rumstemperatur. Om du har bråttom kan du snabbt kyla ner den i kylskåp, men var försiktig så att den inte stelnar igen.
3. Vispa ägg och salt i en skål tills det blir riktigt fluffigt. Rör gradvis i socker och vaniljsocker. Vänd i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner mjölet, så att det nätt och jämnt blir blandat. (Det är viktigt att blanda i chokladen och mjölet försiktigt, så att smeten blir så fluffig som möjligt.)
4. Häll i smeten i långpannan och släta till ytan. Grädda i ugn i 25 - 30 minuter. Låt svalna i långpannan innan du skär upp i fyrkanter.
Receptet ger 9 stora brownies, ca 10 x 8 cm stora.
- Ur Ben & Jerry's Homemade Ice Cream & Dessert Book av Ben Cohen & Jerry Greenfield (kan beställas från http://www.bokus.com/)
Kommentarer
Trackback